Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 garlic clove
- 2 Tbsp fresh parsley leaves
- 2 Tbsp fresh basil leaves
- 1 Tbsp oil
- 1 ¼ tsp fine sea salt, plus extra to taste
- 1 pinch ground black pepper
- 1 fish fillet (approx. 150-200 g)
- ground black pepper, to taste
- 1 courgette, in slices (3 mm)
- 2 - 3 slices lemon, unwaxed
- 1 Tbsp pine nuts
- 1000 g water
- 60 g long grain rice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2600 kJ / 622 kcal
- Białko
- 41 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 4.9 g
Alternatywne przepisy
Baked Parmesan Fish with Sweet Potato Mash
45 min
Balsamic Salmon and Courgette Noodles
25 min
Brodet (Fish stew)
1h 15min
Steamed smoked haddock with new potatoes and spinach
45 min
Wild Salmon Fishcakes
30 min
Sea Bass with Raisins and Pine Nuts
45 min
Turkey Crumble
1 Std. 10 Min
Prawns with Tomato, Saffron and Anchovy Sauce
35min
Pollock and Coriander Fishcakes with Savoy Rice
1h 50 min
Veracruz Fish
30 min
Braised Cod with Thyme and Lemon
40 Min
Meatballs with Rice, Peppers and Curry Sauce
45 min