Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
2
pimientos choriceros (sin pedúnculo ni semillas)
lub 2 ñoras (sin pedúnculo ni semillas) - 100 g de cebolla en trozos
- 2 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 100 g de tomate triturado en conserva
- 8 - 10 hebras de azafrán
- ½ cucharadita de pimentón picante
- 150 g de vino blanco seco
- 200 g de fumet de pescado
- 1 pellizco de sal
- 500 g de patatas chascadas
- 500 g de mejillones frescos limpios
- 800 g de dorada en rodajas y salpimentada
- 1 cucharada de perejil fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1899 kJ / 454 kcal
- Białko
- 49.59 g
- Węglowodany
- 23.42 g
- Tłuszcz
- 18.04 g
- Błonnik
- 2.88 g
Alternatywne przepisy
Merluza a la gallega
40min
Marmitako para dos
30 min
Marmitako de caballa
50min
Pulpo y rape amariscado
1 godz. 15 min
Sepia con ensalada de verano (Sepia amb trempó)
15min
Sepia a la mallorquina (Baleares)
1h 10min
Caldero de mariscos con emulsión de albahaca
1h 30min
Patatas guisadas con gambas, mejillones y almejas
1 godz.
Guiso de pulpo
45 min
Gazpacho de mero
1h 10min
Patatas mare nostrum
1 godz.
Arroz con pulpo
45 min