![Chicharros al horno con patatas y pimientos Chicharros al horno con patatas y pimientos](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/cda3fb21-af4c-4f30-beef-94b46c592390/Derivates/ed947b59-04d4-422d-90e7-423aa8c191ed.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de aceite de oliva
- 250 g de cebolla en juliana
- 250 g de pimiento rojo en juliana
- 150 g de pimiento verde en juliana
- 1 pastilla de caldo de pescado
- 1 - 2 hojas de laurel secas
- 100 g de vino blanco
- 500 g de patatas (en rodajas de aprox. 2 mm)
- 1 - 2 cucharadas de aceite de oliva
- 2 chicharros (aprox. 500 g c/u)
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta negra molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1952 kJ / 467 kcal
- Białko
- 39.41 g
- Węglowodany
- 21.17 g
- Tłuszcz
- 22.28 g
- Błonnik
- 5.06 g
Alternatywne przepisy
Calamares en su tinta
1 Std. 5 Min
Tortilla de bacalao y puerros
30 Min
Conejo al chilindrón
1 Std.
Chicharro con aceitunas y alcaparras
40 Min
Palometa con salsa de tomate y pimientos
30 Min
Pimientos de piquillo con ajos
15 Min
Bonito a la riojana
50 Min
Rodaballo con patatas panadera
40 Min
Bonito encebollado (Cantabria)
1 Std. 10 Min
Merluza a la gallega
40 Min
Judías verdes con tomate
45 Min
Bonito con salsa de tomate, alcaparras y aceitunas
25 Min