Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de aceite de oliva
- 250 g de cebolla en juliana
- 250 g de pimiento rojo en juliana
- 150 g de pimiento verde en juliana
- 1 pastilla de caldo de pescado
- 1 - 2 hojas de laurel secas
- 100 g de vino blanco
- 500 g de patatas (en rodajas de aprox. 2 mm)
- 1 - 2 cucharadas de aceite de oliva
- 2 chicharros (aprox. 500 g c/u)
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta negra molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1952 kJ / 467 kcal
- Białko
- 39.41 g
- Węglowodany
- 21.17 g
- Tłuszcz
- 22.28 g
- Błonnik
- 5.06 g
Alternatywne przepisy
Merluza a la gallega
40min
Sopa de trucha del Órbigo
35min
Patatas guisadas con congrio y almejas
25 Min
Bonito a la riojana
50min
Calamares en su tinta
1 godz. 5 min
Vinagreta de pimientos
5 Min
Palometa con salsa de tomate y pimientos
30min
Congrio con guisantes y mejillones
35min
Bonito con salsa de tomate, alcaparras y aceitunas
25 Min
Bonito encebollado (Cantabria)
1 Std. 10 Min
Marmitako
40min
Arroz negro de chipirones con verduras
1 Std. 20 Min