Tallarines con berberechos en salsa de vino rosado

Tallarines con berberechos en salsa de vino rosado

4.1 30 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 raciones

Składniki

  • 500 g de berberechos frescos
  • agua
  • 1 cucharadita de sal
  • 220 - 230 g de tomate maduro en cuartos (sin semillas)
  • 150 g de cebolla en cuartos
  • 1 diente de ajo
  • 70 g de pimiento verde en trozos
  • 50 g de aceite de oliva
  • ½ cucharadita de azúcar
  • 200 g de vino rosado
  • 1 hoja de laurel seca
  • 300 g de tallarines
  • 1 cucharada perejil fresco picado

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 11.3 g
Kalorie 1218.8 kJ / 291.6 kcal
Tłuszcz 9.5 g
Błonnik 3.6 g
Węglowodany 39.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...