Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 scalogno
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 240 g di tonno in scatola al naturale
- 100 g di peperoni rossi a listarelle
- 100 g di peperoni gialli a listarelle
- 100 g di peperoni verdi a listarelle
- 25 g di concentrato di pomodoro
- 1 pizzico di sale + q.b.
- 800 g di acqua
- 400 g di pasta secca tipo caserecce
- 1 cucchiaino di capperi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1406 kJ / 336 kcal
- Białko
- 17.9 g
- Węglowodany
- 52.2 g
- Tłuszcz
- 6.2 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta risottata con cavolo broccolo e zafferano
35min
Fusilli risottati tonno e capperi
30min
Tortiglioni piccanti risottati zucchine, gamberoni e curcuma
40min
Linguine alla carbonara di zucchine
30min
Penne risottate funghi e speck
40min
Penne risottate al pesto di melanzane
40min
Farfalle risottate asparagi e pomodorini
40min
Penne risottate con verdure
35min
Spaghetti risottati alla carrettiera
30min
Penne risottate aglio, olio e pomodori secchi
45min
Mezze penne integrali risottate alla norma
50min
Fusilli ai peperoni e pancetta
40min