Wersje kompatybilne
Tranci di pesce spada con cipolle caramellate e pomodorini
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cipolle caramellate
- 250 g di cipolle rosse di Tropea ad anelli
- 130 g di zucchero di canna
- 50 g di aceto balsamico
- 30 g di acqua
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Pesce spada
- 4 tranci di pesce spada
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 4 pizzichi di sale
- 4 pizzichi di pepe nero macinato
- 10 pomodorini, a metà
- erbe aromatiche fresche miste le foglioline, lavate e asciugate
- 500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1209.5 kJ / 289 kcal
- Białko
- 18.4 g
- Węglowodany
- 40.9 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 1081.8 mg
Alternatywne przepisy
Pipi e patati (contorno di peperoni e patate)
30min
Pesce spada al cartoccio con patate speziate
40min
Filetti di orata con panure alle olive e zucchine
40min
Gamberi e calamari speziati
20min
Ombrina al cartoccio con patate
45 min
Insalata di gamberi, sedano e melone
20min
Scampi in salsa piccante
30min
Involtini di pesce spada all'arancia
45 min
Filetti di sgombro all'arancia
40min
Crostini alla crema di melanzane e mozzarella di bufala
55min
Insalata di polpo e patate
2u.
Sgombro al vapore con pesto di capperi e mandorle
40min