Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di farina tipo 00 + q.b.
- ¼ di cucchiaino di sale
- 170 g di burro freddo a pezzi
- 55 g di acqua fredda
- 180 g di cipolle a metà
- 200 g di bacon affumicato a fette a pezzi
- 200 g di chorizo Criollo, senza pelle a pezzi
- 850 g di polpa di zucca Butternut a pezzi (2-3 cm)
- 60 g di sciroppo di acero
- ½ cucchiaino di cannella in polvere
- 1 cucchiaino di zenzero secco macinato
- ½ cucchiaino di noce moscata in polvere
- 1 pizzico di peperoncino di cayenna secco
- 1 uovo, sbattuto
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 5410 kJ / 1293 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 77 g
- Tłuszcz
- 101 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasticcio di agnello e purea di patate
1 godz. 40 min
Pilaf di cavolfiori con patate dolci
45 min
Buridda alla ligure
55min
Vin brûlé
20p
Lattuga romana con salsa al Gorgonzola e granella di prosciutto
45 min
Zuppa alla valpellinzese (Seupa alla Valpellinetze)
1 godz. 40 min
Zucca Kabocha ripiena di salsiccia
2h 20min
Zuppa gratinata con pancetta e Fontina
1j 10 menit
Torta di castagne integrale
1 godz. 30 min
Crème brûlée al cioccolato
Brak ocen
Couscous di cavolfiore (vegan)
15 min.
Zabaione allo spumante
15 min.