Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 - 2 oranges
- 120 g de sucre en poudre
- 30 g de liqueur à l'orange, Grand Marnier par ex.
- 6 jaunes d'oeufs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1466.8 kJ / 350 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 36.5 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 27.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauce choron
20 min
Sabayon classique
15min
Trifle au Champagne et aux fruits rouges
3h 40min
Sauce hollandaise
15min
Sauce béarnaise
20 min
Terrine d'asperges et de langoustines
10 Std.
Sabayon
15min
Glace au caramel salé
14 Std.
Pizza au bleu, bacon croustillant, poires, miel et noix
3 godz. 35 min
Velouté d'asperges vertes aux pignons pimentés
1h 10min
Crème de poivron rouge et soupe au gingembre
50min
Soupe de poivrons à la mousse de basilic
35 Min