Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gnocchi chiari
- 70 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 500 g di latte intero
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 15 g di burro
- 125 g di semolino di grano
- 1 tuorlo
Gnocchi rossi
- 140 g di barbabietola rossa cotta a pezzi
- 350 g di latte intero
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- ½ cucchiaino di sale
- 10 g di burro
- 160 g di semolino di grano
- 1 tuorlo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1163 kJ / 278 kcal
- Białko
- 11.5 g
- Węglowodany
- 33.3 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 1.7 g
Alternatywne przepisy
Spatzle alla barbabietola
30 min
Spatzle agli spinaci
1j
Gnocchi verdi alla romana
1j 20 menit
Gnocchi di ricotta e barbabietola
1j 30 menit
Gnocchi di pane alla barbabietola su crema allo zafferano
1j
Gnocchi alla romana alle erbe con pomodorini confit
2h 40 min
Gnocchi di pane con ricotta e spinaci
40 min
Spatzle verdi alla carbonara
1j
Spatzle di piselli con robiola e tonno
1j
Spatzle integrali con pere e Gorgonzola
30 min
Canederli alle barbabietole con salsa al Parmigiano reggiano
1h 10 min
Gnocchi alla romana zucca e Gorgonzola
1 Std. 40 Min