Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 cod fillets, thick cut, skinless, boneless (approx. 120 g each)
- 1 ¼ tsp fine sea salt
- ½ tsp cayenne pepper
- ¼ tsp ground turmeric
- 50 g vegetable oil, plus 1-2 Tbsp for frying
- 1 tsp dried fennel seeds
- 1 tsp black mustard seeds
- 170 g onions, quartered
- 2 garlic cloves
- 400 g tinned chopped tomatoes (1 x 400 g tin)
- 2 tsp ground cumin
- ½ tsp garam masala
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1137 kJ / 272 kcal
- Białko
- 24.9 g
- Węglowodany
- 9.5 g
- Tłuszcz
- 14.9 g
Alternatywne przepisy
Smoked Haddock and Cauliflower Bake
55min
Lamb Tagine with Apricots and Honey
1 Std. 50 Min
Georgian Chicken with Bulgur Wheat
1h 15min
Chicken and Mushroom Balti
50min
Greek-style Baked Cod with Bulgar Wheat
1h 30min
Beef With Lemon Grass (Kuruma Iraichchi) And Coconut Roti
1 Std. 40 Min
Dahi Wali Macchi (Haddock Baked in Yoghurt)
50min
Pilau Rice
40min
Keralan Fish Curry
30min
Chicken Saag
50min
Cumin Lamb and Aubergine Stew
1hod. 10min
Prawn Bhuna
30min