Urządzenia i Akcesoria
Roladki cielęce z kurczakiem i pomarańczą
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
6 porcji
Składniki
Roladki
-
½ pomarańczy ekologicznej
-
150 g filetów z piersi kurczaka pokrojonych na kawałki
-
70 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
¾ łyżeczki rozmarynu, suszonego
-
1 łyżeczka soli
-
1 ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
720 g polędwiczek z cielęciny (6 szt., 120 g każda), rozbitych na 2-3 mm kotlety
-
1 łyżeczka czosnku, granulowanego
Sos i dodatki
-
200 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego (z ok. 4 pomarańczy)
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g oliwy z oliwek
-
3 łyżki masła
-
300 g wody
-
400 g marchewki pokrojonej na 2 cm kawałki
-
300 g ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę
-
400 g bobu, mrożonego (patrz wskazówka)
-
½ łyżeczki tymianku, suszonego
-
½ łyżeczki soli plus opcjonalnie dodatkowa ilość do podania warzyw
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
37.2 g
Kalorie
1628.7 kJ /
389 kcal
Tłuszcz
15.7 g
Błonnik
8.2 g
Węglowodany
32.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
POMARAŃCZE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Potrawka z królika i purée z batatów
1 godz. 15 min
Krewetki i kalmary z selerem naciowym
30 min
Roladki po prowansalsku (Alouettes)
1 godz. 30 min
Pulpety wołowe z czerwoną kapustą
45 min
Gulasz z sarniny z czekoladą
9 godz. 30 min
Roladki z piersi indyka
2 godz. 30 min
Zapiekanka z wołowiny z warzywami
1 godz. 20 min
Sauté z cielęciny
1 godz. 25 min
Królik w sosie "Marengo"
1 godz. 10 min
Karkówka z Varomy z kapustą i ziemniakami
1 godz.
Pulpety wieprzowe z kiszoną kapustą i sosem jałowcowym
45 min
Rosół drobiowy, kluski z ciasta chlebowego
1 godz. 5 min