Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 40 g masła, pokrojonego na kawałki
- 100 g szczawiu, konserwowego
- 20 g białego wina, wytrawnego
- 150 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
- 1 - 2 szczypty soli
- 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 648 kJ / 154 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 3.5 g
- Tłuszcz
- 15.3 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chłodnik litewski
2h 15min
Sos myśliwski (sos chasseur)
50 Min
Zupa z kopru włoskiego z oliwą pietruszkową i podpłomykami
1 Std.
Cannelloni z farszem z karczochów i sosem pomidorowym
1 Std. 35 Min
Knedle bawarskie
1 Std.
Pikle z łodyg jarmużu
24 Std. 40 Min
Sałatka La vignarola z parmezanowymi supełkami
3 Std. 45 Min
Ciasto serowe (Tiropita)
1 Std. 10 Min
Samosy z farszem ziemniaczanym
1 Std. 40 Min
Kiszony kalafior w różowej marynacie
45 Min
Olej aromatyzowany liśćmi selera
8 godz. 15 min
Pierogi z grzybami i karpiem
2h 35min