
Urządzenia i Akcesoria
Sos szczawiowy
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
50 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
40 g masła pokrojonego na kawałki
-
100 g szczawiu, konserwowego
-
20 g białego wina, wytrawnego
-
150 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
1 - 2 szczypty soli
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
154 kcal /
648 kJ
Białko
1.5 g
Tłuszcz
15.3 g
Węglowodany
3.5 g
Błonnik
0.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KLASYCZNE SOSY
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Banany smażone w cieście
40 min
Chłopskie placki ziemniaczane z kapustą kiszoną
1 godz. 20 min
Kniszki ziemniaczane
2 godz.
Kiszka ziemniaczana
4 godz. 20 min
Kluski kładzione z kaszy manny
45 min
Cepeliny z serem
24 godz. 50 min
Szybkie zacierki
20 min
Babka ziemniaczana z boczkiem
1 godz. 40 min
Placki ziemniaczane
45 min
Zupa szczawiowa
35 min
Barszcz ukraiński
1 godz. 35 min
Kotlety z jajek
1 godz.