Urządzenia i Akcesoria
Sos szczawiowy
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
50 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
40 g masła pokrojonego na kawałki
-
100 g szczawiu, konserwowego
-
20 g białego wina, wytrawnego
-
150 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
1 - 2 szczypty soli
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
1.5 g
Kalorie
648 kJ /
154 kcal
Tłuszcz
15.3 g
Błonnik
0.9 g
Węglowodany
3.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KLASYCZNE SOSY
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pikle z łodyg jarmużu
24 godz. 40 min
Pesto z jarmużu
25 min
Zasmażka
10 min
Pesto ze szczawiu
10 min
Zupa z kopru włoskiego i sera
20 min
Gazpacho z malinami
1 godz. 15 min
Napój z rukolą i rukwią
5 min
Salsa balsamiczna z burakiem
1 godz. 20 min
Chłopskie placki ziemniaczane z kapustą kiszoną
1 godz. 20 min
Sok pomidorowy z bazylią
10 min
Ogórki kiszone - na zupę ogórkową
15 min
Zupa szczawiowa
35 min