Urządzenia i Akcesoria
Sos szczawiowy
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
50 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
40 g masła pokrojonego na kawałki
-
100 g szczawiu, konserwowego
-
20 g białego wina, wytrawnego
-
150 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
1 - 2 szczypty soli
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
1.5 g
Kalorie
648 kJ /
154 kcal
Tłuszcz
15.3 g
Błonnik
0.9 g
Węglowodany
3.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KLASYCZNE SOSY
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gołąbki kresowe z kaszą gryczaną i grzybami
1 godz. 35 min
Dolnośląska zupa dziewięciozielna
30 min
Forszmak klasyczny
1 godz. 35 min
Bulion rybny
1 godz.
Zupa ogórkowa z szaszłykami z krewetek
35 min
Sos bordoski (sos bordelaise)
1 godz. 5 min
Sos cebulowy (sos soubise)
30 min
Kniszki ziemniaczane
2 godz.
Rosół drobiowy, kluski z ciasta chlebowego
1 godz. 5 min
Pierogi z kapustą i mięsem wieprzowym na parze
1 godz. 35 min
Moskole z podhalańskim sosem grzybowym
2 godz. 40 min
Placki ziemniaczane
45 min