Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 40 g masła, pokrojonego na kawałki
- 100 g szczawiu, konserwowego
- 20 g białego wina, wytrawnego
- 150 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
- 1 - 2 szczypty soli
- 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 648 kJ / 154 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 3.5 g
- Tłuszcz
- 15.3 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pierogi z farszem z surowych ziemniaków i boczku
1h 15 min
Lutenica
1u. 50min
Szybkie zacierki
20min
Rabarbarowa lasagne
1h 10 min
Lane kluski
25 min
Pulpety perłowe z ryżem
2h
Spaetzli - szwajcarskie kluski kładzione
1h
Ogórki kiszone - na zupę ogórkową
15min
Sos bordoski (sos bordelaise)
1h 5 min
Klopsy z seitana z sosem kaparowym
1h 30min
Kluski kładzione z kaszy manny
45 min
Pikantny sos pomidorowy
30 min