
Urządzenia i Akcesoria
Karbinadle z żymłą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
8 sztuk
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
oleju plus dodatkowa ilość do smażenia20 g
-
mięsa wieprzowego bez ścięgien (np. szynki), pokrojonego na 2-3 cm kawałki, lekko zmrożonego500 g
-
filetów ze śledzi, solonych, à la Matjas (ok. 2 filety), odsączonych z zalewy, uprzednio namoczonych w wodzie, pokrojonych na kawałki150 - 170 g
-
bułki tartej30 - 40 g
-
jajko1
-
pieprzu czarnego, mielonego½ - 1 łyżeczka
-
mąka pszenna ilość do obtoczenia kotletów
-
bułek (np. kajzerek), do podania8
-
musztarda łagodna, do posmarowania bułek
-
ogórki kiszone pokrojone w 2 mm plastry1 - 2
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
437 kcal /
1829.6 kJ
Białko
23.1 g
Tłuszcz
20.9 g
Węglowodany
39.8 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
3.3 g
Sód
645.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚLĄSKA
11 Przepisów
Polska
Polska