Karbinadle z żymłą

Karbinadle z żymłą

4.6 32 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
8 sztuk

Składniki

  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
    20 g
  • mięsa wieprzowego bez ścięgien (np. szynki), pokrojonego na 2-3 cm kawałki, lekko zmrożonego
    500 g
  • filetów ze śledzi, solonych, à la Matjas (ok. 2 filety), odsączonych z zalewy, uprzednio namoczonych w wodzie, pokrojonych na kawałki
    150 - 170 g
  • bułki tartej
    30 - 40 g
  • jajko
    1
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ - 1 łyżeczka
  • mąka pszenna ilość do obtoczenia kotletów
  • bułek (np. kajzerek), do podania
    8
  • musztarda łagodna, do posmarowania bułek
  • ogórki kiszone pokrojone w 2 mm plastry
    1 - 2

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 437 kcal / 1829.6 kJ
Białko 23.1 g
Tłuszcz 20.9 g
Węglowodany 39.8 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 3.3 g
Sód 645.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...