Urządzenia i Akcesoria
Rosół drobiowy, kluski z ciasta chlebowego
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porcje
Składniki
-
40 g sera parmezan pokrojonego na 2-3 cm kawałki
-
250 g białego chleba, czerstwego, pokrojonego na 2-3 cm kawałki250 g białej bułki, czerstwej pokrojonej na 2-3 cm kawałki
-
80 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
6 gałązek natki pietruszki, świeżej liście i łodygi
-
25 g masła, niesolonego
-
200 g mleka
-
3 jajka
-
2 łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu, świeżo mielonego
-
2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
-
1000 g wody
-
4 skrzydełka z kurczaka (ok. 600 g)
-
200 g warzyw, mieszanych (np. marchewka, cebula, seler), pokrojonych na 2-3 cm kawałki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
24 g
Kalorie
2118 kJ /
506 kcal
Tłuszcz
27 g
Błonnik
3.1 g
Węglowodany
40 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gruziński rosół z mięsem z kurczaka i żółtkami (czichirtma)
3 godz.
Zupa z wiosennych warzyw
35 min
Zupa warzywna z makaronem, rolada wieprzowa z warzywami, budyń i muffinki
1 godz. 40 min
Zupa pomidorowa z chlebem, omlet ze szpinakiem i ratatouille na parze
1 godz. 5 min
Zupa warzywna i jajka w kokilkach ze szpinakiem
1 godz.
Wiosenny gulasz z jagnięciny
1 godz. 20 min
Klopsy królewieckie
2 godz. 10 min
Potrawka z kurczaka i jesiennych warzyw
1 godz. 10 min
Zupa jarzynowa z klopsikami z cielęciny
1 godz. 45 min
Rosół na wołowinie
2 godz. 15 min
Zupa kalafiorowa
30 min
Rosół drobiowy
2 godz. 15 min