Truite à la sauce hollandaise

Truite à la sauce hollandaise

2.8 4 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
2 portions

Składniki

  • d'eau
    750 g
  • de pommes de terre en morceaux (3-4 cm)
    350 g
  • de sel
    1 ½ c. à café
  • de légumes mixtes (asperges, chou-fleur en bouquets, carottes), en morceaux
    350 g
  • truites, vidées et nettoyées (env; 220 g chacune)
    2
  • de jus de citron fraîchement pressé
    2 c. à café
  • de poivre noir moulu
    ¼ c. à café
Sauce hollandaise
  • de beurre doux, en morceaux
    100 g
  • jaunes d'oeufs
    4
  • de vin blanc
    50 g
  • de jus de citron fraîchement pressé
    10 g
  • de sel
    ½ c. à café
  • de poivre noir moulu
    ¼ c. à café
  • citrons (pour le jus et le service), en quartiers
    2

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 882 kcal / 3694 kJ
Białko 44 g
Tłuszcz 59 g
Węglowodany 36 g
Błonnik 7.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...