Salade de poulpe sous-vide

Salade de poulpe sous-vide

5.0 1 ocena
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 8 godz.
4 portions

Składniki

  • 600 g poulpe les tentacules (2-2,5 cm d'épaisseur)
  • 1 c. à soupe de poudre de paprika
  • 60 g d'huile d'olive
  • ½ c. à café de sel
  • 2 gousses d'ail hachées
  • 2 feuilles de laurier
  • 1600 g d'eau environ, à ajuster si besoin
  • 30 g de jus de citron, fraîchement pressé (½ citron)
  • 120 g de carottes coupées en bâtonnets (0,5 x 5 cm)
  • 100 g d'oignon rouge coupés en deux et émincés (0,5 cm)
  • 80 g de poivron vert coupé en bâtonnets (0,5 x 5 cm)
  • 80 g de poivron rouge coupé en bâtonnets (0,5 x 5 cm)
  • 15 g de vinaigre blanc
  • 5 g de feuilles de persil fraîches

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 594 mg
Białko 25 g
Kalorie 1177 kJ / 281 kcal
Tłuszcz 17 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 2.5 g
Węglowodany 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...