Gougères à la mousse de saumon

Gougères à la mousse de saumon

4.9 15 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 25 godz. 35 min
20 morceaux

Składniki

Mousse de saumon
  • de filet de saumon, frais, sans peau en morceaux (4 cm)
    150 g
  • de beurre
    20 g
  • de saumon fumé en morceaux
    150 g
  • crème liquide 35% m.g.
    200 g
  • d'aneth frais les feuilles uniquement
    1 brin
  • de câpres, marinées égouttées
    1 c. à soupe
  • de jus de citron
    1 c. à café
  • de poivre blanc moulu
    1 - 2 pincées
  • de gélatine en poudre
    1 c. à café
  • d'eau bouillante
    1 - 2 c. à soupe
Gougères
  • de Gruyère en morceaux (3 cm)
    80 g
  • d'eau
    150 g
  • de sel
    ½ c. à café
  • de piment en poudre
    1 pincée
  • de beurre
    80 g
  • de farine de blé
    120 g
  • œufs
    3
  • de la ciboulette fraîche ou de l'aneth frais, finement haché, en garniture

Wartości odżywcze na 1 morceau/part

Kalorie 145 kcal / 611 kJ
Białko 7.2 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 4.7 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 6.2 g
Sód 224.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...