
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g onions quartered
- 2 garlic cloves
- 5 g fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)
- 1 Tbsp olive oil
- 100 g Thai red curry paste
- 10 g palm sugar
- 2 Tbsp fish sauce
- 1 Tbsp tamarind paste
- ½ vegetable stock cube (for 0.5 l)
- 1400 g water
- 300 g coconut cream
- 500 g sweet potatoes sliced into discs (1-2 cm)
- 300 g mangetout sliced lengthways
- 200 g mushrooms sliced
- 100 g tenderstem broccoli
- 75 g fresh green beans trimmed
- 30 g butternut squash diced (1 cm)
- 2 makrut lime leaves
- 2 fresh red chillies finely sliced
- 2 limes juice only
- 10 sprigs fresh coriander leaves
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 466 kcal / 1950 kJ
- Białko
- 10 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Węglowodany
- 46 g
- Błonnik
- 10 g