Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g onions, quartered
- 5 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 2 garlic cloves
- 1 Tbsp olive oil
- 100 g Thai red curry paste
- 10 g palm sugar
- 300 g coconut cream
- 1400 g water
- ½ vegetable stock cube (for 0.5 l)
- 2 Tbsp fish sauce
- 1 Tbsp tamarind paste
- 500 g sweet potatoes, sliced into discs (1-2 cm)
- 300 g mangetout, sliced lengthways
- 200 g mushrooms, sliced
- 100 g tenderstem broccoli
- 75 g fresh green beans, trimmed
- 30 g butternut squash, diced (1 cm)
- 2 dried kaffir lime leaves
- 2 fresh red chillies, finely sliced
- 2 limes, juice only
- 10 sprigs fresh coriander leaves
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1950 kJ / 466 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 10 g
Alternatywne przepisy
Vegetable pasta sauce
40min
Bean Burgers with Pistou and Slaw
1h 30min
Lentil moussaka
2 godz. 20 min
Sweet Potato and Spinach Curry with Cauliflower Rice
40min
Chickpea, Squash and Kale Stew
45 Min
Portuguese Leeks
45 Min
Pearl Barley and White Bean Stew
1h
Vegetarian Chilli
35 Min
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40min
Creamy White Beans and Leeks
20 Min
Cashew, Mushroom and Chestnut Sausages with Root Veg Mash and Chilli Sauce
1h 30min
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25 Min