Wersje kompatybilne
Chestnut and Fennel Soup - Zuppa di castagne e finocchio
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g onions, quartered
- 100 g leeks, white part only, cut in pieces
- 120 g fennel, cut in pieces
- 2 - 3 sprigs fresh thyme, leaves only, to taste
- 50 g salted butter, diced
- 100 g dry white wine
- 350 g cooked, peeled chestnuts
-
1
chicken stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp chicken stock paste, homemade - 800 g water
- ½ tsp fine sea salt, or to taste
- ¼ tsp ground black pepper, or to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1282 kJ / 306 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 33.8 g
- Tłuszcz
- 11.9 g
Alternatywne przepisy
Spinach, Orange and Carrot Soup
25min
Celeriac, Roasted Hazelnut and Truffle Soup
40 min
Mushroom and Cannellini Bean Soup
35min
Celeriac and Apple Soup
55min
Smoked Mackerel and Tarragon Soufflés
40 min
Spelt and Kale Soup - Zuppa Di Farro e Cavolo Nero
55min
Curried Carrot And Ginger Soup
50min
Courgette Soup with Basil and Cashew
20 min
Beetroot Rosti with Smoked Salmon and Herb Crème Fraîche
25min
Swiss Chard, Chickpea and Tamarind Stew
45 min
Watercress Soup
25min
Spinach and Parmesan Soup
45 min