Wersje kompatybilne
Chestnut and Fennel Soup - Zuppa di castagne e finocchio
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g onions, quartered
- 100 g leeks, white part only, cut in pieces
- 120 g fennel, cut in pieces
- 2 - 3 sprigs fresh thyme, leaves only, to taste
- 50 g salted butter, diced
- 100 g dry white wine
- 350 g cooked, peeled chestnuts
-
1
chicken stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp chicken stock paste, homemade - 800 g water
- ½ tsp fine sea salt, or to taste
- ¼ tsp ground black pepper, or to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1282 kJ / 306 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 33.8 g
- Tłuszcz
- 11.9 g
Alternatywne przepisy
Asparagus Risotto
45min
Mushroom and Cannellini Bean Soup
35 Min
Curried Carrot And Ginger Soup
50min
Gazpacho
1 Std. 15 Min
Jerusalem Artichoke Soup with Truffle Oil and Parmesan Crisps
1 Std. 15 Min
Creamy Courgette Soup
25min
Beetroot Soup with Herb Dumplings
1h 10min
Celeriac, Roasted Hazelnut and Truffle Soup
40min
Creamy Asparagus, Potato and Leek Soup
30 Min
Watercress Soup
25min
Sweet Potato Soup with Star Anise
45min
Celeriac and Apple Soup
55min