![Epinards et oeufs en cocotte Epinards et oeufs en cocotte](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2E66FC4C-A63E-4EC7-87E1-E7F46F481B4F/Derivates/284E581E-622A-4868-AD49-137C9EC958CF.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de feuilles d'épinards surgelées, décongelées
- 50 g de fromage à pâte dure (par ex. gruyère, cheddar, parmesan...)
- 1 gousse d'ail
- 50 g d'huile d'olive extra vierge
- 1 c. à café de sel
- 50 g de farine blanche
- 500 g de lait
- 30 g de beurre
- 1 pincée de noix de muscade moulue
- 1 pincée de poivre noir moulu
- 6 oeufs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1327 kJ / 317 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauce béchamel
15 Min
Purée de pomme de terre
50min
Soupe onctueuse végétarienne
45min
Mousse au chocolat
3h 20min
Ratatouille
40min
Pâte à crêpe
1hod. 15min
Lasagne à la bolognaise
2h 30min
Légumes farcis
1h 20min
Gratin de chou-fleur
55min
Mayonnaise
5min
Moussaka de lentilles
2h 20 min
Brocoli et pommes de terre à la sauce au bleu
45min