Ragoût de calamars, chorizo et haricots blancs

Ragoût de calamars, chorizo et haricots blancs

4.4 5 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 5 godz. 30 min
4 portions

Składniki

  • d'huile d'olive
    20 g
  • d'oignons coupés en quatre
    200 g
  • de calamars en morceaux
    650 g
  • de chorizo en cubes (1 cm)
    60 - 80 g
  • de carottes en cubes (1 cm)
    150 g
  • de tomates concassées en conserve
    400 g
  • de fumet de poisson (voir conseil)
    350 g
  • de sel
    ½ c. à café
  • de poivre moulu
    ¼ c. à café
  • piment rouge frais épépiné et émincé
    ½
  • de poudre de paprika
    ½ - 1 c. à café
  • feuille de laurier déshydratée
    1
  • d'haricots blancs en boîte égouttés
    400 g
  • des feuilles de coriandre fraîches pour la finition

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 475 kcal / 1990 kJ
Białko 44 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 25 g
Błonnik 6.9 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Sód 1104 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...