Urządzenia i Akcesoria
Mini pączki jabłkowo-cynamonowe
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
30 sztuk
Składniki
-
550 g mąki pszennej
-
40 g drożdży świeżych pokruszonych
-
250 g mleka
-
100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
200 g cukru
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki soli
-
2 jajka
-
500 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
2 łyżeczki cynamonu, mielonego
-
olej ilość do smażenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
3 g
Kalorie
621 kJ /
148 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
1.1 g
Węglowodany
21 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KARNAWAŁ
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto bananowe z Varomy z polewą toffi
2h
Bułeczki drożdżowe z groszkami czekolady i piankami marshmallow
2h 30min
Francuski deser z truskawkami (millasson)
1h 15min
Ciasto piaskowe z jabłkami
1h 10min
Chłopskie placki ziemniaczane z kapustą kiszoną
1h 20min
Odwrócone ciasto z ananasem i kandyzowanymi wiśniami
1h 25min
Brytyjskie zakręcone pączki (Yum Yums)
2h 30min
Naleśniki jabłkowe
30min
Babka piaskowa sezamowa
1h
Ciasto makowe z jabłkami
3h 5min
Rosyjskie puszyste faworki (Taratuszki)
40min
Ciasto migdałowe
1h 15min