Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 550 g mąki pszennej
- 40 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 250 g mleka
- 100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 200 g cukru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego - ½ łyżeczki soli
- 2 jajka
- 500 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
- 2 łyżeczki cynamonu, mielonego
- olej, ilość do smażenia
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 621 kJ / 148 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bułeczki drożdżowe z groszkami czekolady i piankami marshmallow
2h 30min
Wegańskie mini pączki kokosowe ze skórką pomarańczy
55min
Batony czekoladowo-śmietankowe z kokosem (Nanaimo bars)
2h 20min
Ciasto z kaszy kuskus z owocami
6h 25min
Sernik makowy z jabłkami
7h 40min
Oponki (bez cukru)
45 min
Pączki hiszpańskie (gniazdka)
2 godz. 15 min
Ciasto makowe
1h
Chlebek do odrywania z serem
1 Std. 50 Min
Ciasto marchewkowo-jabłkowe
1h 30min
Ciasto bananowe z Varomy z polewą toffi
2h
Ciasto marchewkowe
2 godz. 15 min