Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 550 g mąki pszennej
- 40 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 250 g mleka
- 100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 200 g cukru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego - ½ łyżeczki soli
- 2 jajka
- 500 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
- 2 łyżeczki cynamonu, mielonego
- olej, ilość do smażenia
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 621 kJ / 148 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chłopskie placki ziemniaczane z kapustą kiszoną
1h 20min
Ciasto z kaszy kuskus z owocami
6h 25min
Drożdżowy chlebek oliwny (Pompes à l'huile)
3h
Słodka focaccia z jabłkami
1h 45min
Sernik makowy z jabłkami
7 godz. 40 min
Oponki (bez cukru)
45min
Ciasto bananowe z Varomy z polewą toffi
2h
Brytyjskie zakręcone pączki (Yum Yums)
2h 30min
Pierożki półfrancuskie z dżemem
2h 50min
Pączki hiszpańskie (gniazdka)
2h 15min
Faworki na żółtkach z piwem
2h 30min
Ciasto piaskowe z jabłkami
1 Std. 10 Min