Urządzenia i Akcesoria
Chatka wielkanocna
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 12 godz. 50 min
12 porcji
Składniki
-
120 g cukru
-
1 laska wanilii tylko nasiona
-
600 g twarogu, tłustego pokrojonego na kawałki
-
140 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
40 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
10 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
36 herbatników
-
2 - 3 łyżki dżemu z czarnej porzeczki lub innego owocowego, gęstego (ok. 60-70 g)
-
100 g mlecznej czekolady pokrojonej na kawałki
-
60 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
40 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
-
½ łyżki oleju
-
migdały, w płatkach do dekoracji
-
kandyzowana skórka pomarańczowa do dekoracji
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
244.5 mg
Białko
7.5 g
Kalorie
1310.8 kJ /
313.3 kcal
Tłuszcz
20.1 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
11.3 g
Węglowodany
26.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® SEZONOWO
13 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kostka kokosowa (lamingtony)
1 godz. 15 min
Blok czekoladowy
6 godz. 15 min
Rolada bezowa z serkiem mascarpone i owocami
3 godz. 30 min
Ciasto makowa panienka
7 godz. 40 min
Faworki na żółtkach z piwem
2 godz. 30 min
Ciasto łabędzi puch
5 godz. 30 min
Sernik gotowany
7 godz. 40 min
Śmietankowiec z galaretką
8 godz. 35 min
Ciasto Metrowiec
7 godz.
Piszinger kakaowy
12 godz. 30 min
Sernik rosa
1 godz. 30 min
Karpatka
5 godz.