Sernik truskawkowy na zimno

Sernik truskawkowy na zimno

4.4 291 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 8 godz. 30 min
12 porcji

Składniki

Spód
  • 200 g sucharków połamanych na kawałki
  • 350 g kremu orzechowo-czekoladowego o temp. pokojowej
Masa truskawkowa
  • 40 g żelatyny w proszku
  • 80 g wody
  • 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
  • 500 g truskawek, świeżych
    500 g truskawek, mrożonych
  • 80 - 100 g cukru
  • 10 - 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 750 g jogurtu typu greckiego
Masa waniliowa
  • 10 g żelatyny w proszku
  • 60 g wody
  • 40 - 50 g cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 200 g serka kremowego śmietankowego
  • 250 g jogurtu typu greckiego
  • 200 g truskawek, świeżych przekrojonych na pół, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 480.3 kcal / 2009.6 kJ
Białko 15.8 g
Tłuszcz 21.2 g
Węglowodany 57.6 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 15.4 g
Sód 220.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...