
Urządzenia i Akcesoria
Sernik truskawkowy na zimno
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 8 godz. 30 min
12 porcji
Składniki
Spód
-
200 g sucharków połamanych na kawałki
-
350 g kremu orzechowo-czekoladowego o temp. pokojowej
Masa truskawkowa
-
40 g żelatyny w proszku
-
80 g wody
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
500 g truskawek, świeżych
-
80 - 100 g cukru
-
10 - 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
750 g jogurtu typu greckiego
Masa waniliowa
-
10 g żelatyny w proszku
-
60 g wody
-
40 - 50 g cukru
-
1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
200 g serka kremowego śmietankowego
-
250 g jogurtu typu greckiego
-
200 g truskawek, świeżych przekrojonych na pół, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
480.3 kcal /
2009.6 kJ
Białko
15.8 g
Tłuszcz
21.2 g
Węglowodany
57.6 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
15.4 g
Sód
220.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SERNIKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Sernik na zimno z owocami w galaretce
9 godz. 10 min
Sernik crème brûlée
10 godz. 15 min
Sernik na zimno z galaretką i morelami
8 godz.
Sernik kokosowo-czekoladowy
10 godz. 25 min
Islandzki sernik na zimno z jagodami
6 godz. 30 min
Torcik truskawkowo-serowy na zimno
6 godz. 30 min
Sernik z mascarpone na zimno (bez cukru)
4 godz. 30 min
Ciasto z pianką truskawkową
6 godz. 25 min
Sernik na zimno z galaretką i owocami
4 godz. 30 min
Sernik bananowy
7 godz. 55 min
Sernik walentynkowy z borówkami
4 godz. 30 min
Anielskie ciasto (angel cake) z kremem waniliowym i truskawkami
2 godz. 30 min