Kulki ziemniaczane

Kulki ziemniaczane

3.8 168 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji

Składniki

Sos z fetą i ogórkiem
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka koperku, świeżego świeżego, tylko liście
  • 150 g ogórka pokrojonego na kawałki
  • 200 g jogurtu typu greckiego
  • 2 łyżeczki soku z cytryny świeżo wyciśniętego
  • 40 g sera typu feta pokrojonego na kawałki
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Kulki ziemniaczane
  • 1000 g ziemniaków, mączystych ugotowanych poprzedniego dnia, pokrojonych na kawałki
  • 250 g mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 4 łyżki skrobi ziemniaczanej
  • 100 g bułki tartej plus dodatkowa ilość do panierowania kulek
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • woda do zwilżenia
  • olej do głębokiego smażenia

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 619.2 mg
Białko 16.1 g
Kalorie 1844.9 kJ / 440.9 kcal
Tłuszcz 4.5 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Węglowodany 83.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...