
Urządzenia i Akcesoria
Kulki ziemniaczane
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
Sos z fetą i ogórkiem
-
ząbki czosnku1 - 2
-
koperku, świeżego świeżego, tylko liście1 łyżka
-
ogórka pokrojonego na kawałki150 g
-
jogurtu typu greckiego200 g
-
soku z cytryny świeżo wyciśniętego2 łyżeczki
-
sera typu feta pokrojonego na kawałki40 g
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
Kulki ziemniaczane
-
ziemniaków, mączystych ugotowanych poprzedniego dnia, pokrojonych na kawałki1000 g
-
mąki pszennej250 g
-
jajka2
-
skrobi ziemniaczanej4 łyżki
-
bułki tartej plus dodatkowa ilość do panierowania kulek100 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego1 łyżeczka
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżeczka
-
woda do zwilżenia
-
olej do głębokiego smażenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
440.9 kcal /
1844.9 kJ
Białko
16.1 g
Tłuszcz
4.5 g
Węglowodany
83.8 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Sód
619.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

OBIADY
11 Przepisów
Polska
Polska