Kulki ziemniaczane

Kulki ziemniaczane

3.8 149 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji

Składniki

Sos z fetą i ogórkiem
  • ząbki czosnku
    1 - 2
  • koperku, świeżego świeżego, tylko liście
    1 łyżka
  • ogórka pokrojonego na kawałki
    150 g
  • jogurtu typu greckiego
    200 g
  • soku z cytryny świeżo wyciśniętego
    2 łyżeczki
  • sera typu feta pokrojonego na kawałki
    40 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta
Kulki ziemniaczane
  • ziemniaków, mączystych ugotowanych poprzedniego dnia, pokrojonych na kawałki
    1000 g
  • mąki pszennej
    250 g
  • jajka
    2
  • skrobi ziemniaczanej
    4 łyżki
  • bułki tartej plus dodatkowa ilość do panierowania kulek
    100 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 łyżeczka
  • papryki słodkiej, mielonej
    1 łyżeczka
  • woda do zwilżenia
  • olej do głębokiego smażenia

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 440.9 kcal / 1844.9 kJ
Białko 16.1 g
Tłuszcz 4.5 g
Węglowodany 83.8 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Sód 619.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...