
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
2000
g wiśni, świeżych bez pestek
lub 2000 g wiśni, mrożonych, bez pestek - 200 g spirytusu rektyfikowanego 96% (patrz wskazówka)
- 100 g wody mineralnej niegazowanej
- 1000 g cukru
- 20 goździków
- 660 g wódki (patrz wskazówka)
- Wartości odżywcze
- na 1 litr
- Kalorie
- 3871.4 kcal / 16198 kJ
- Białko
- 11.1 g
- Tłuszcz
- 2.2 g
- Węglowodany
- 661 g
- Błonnik
- 21.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Sód
- 14.5 mg