
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z komosą ryżową, marchewką i cukinią
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
6 porcji
Składniki
-
komosy ryżowej (quinoa)250 g
-
oliwy z oliwek20 g
-
wody700 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
cukinii pokrojonej na kawałki450 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki300 g
Dressing
-
ząbek czosnku1
-
mieszanych ziół, świeżych tylko liście (np. bazylii, natki pietruszki)20 - 30 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego30 - 40 g
-
octu balsamicznego20 g
-
oleju słonecznikowego50 g
-
soli2 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
cukru2 szczypty
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
295 kcal /
1233 kJ
Białko
7 g
Tłuszcz
15 g
Węglowodany
33 g
Błonnik
5.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZIMA
10 Przepisów
Polska
Polska