Sałatka z komosą ryżową, marchewką i cukinią

Sałatka z komosą ryżową, marchewką i cukinią

3.5 34 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
6 porcji

Składniki

  • komosy ryżowej (quinoa)
    250 g
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • wody
    700 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • cukinii pokrojonej na kawałki
    450 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    300 g
Dressing
  • ząbek czosnku
    1
  • mieszanych ziół, świeżych tylko liście (np. bazylii, natki pietruszki)
    20 - 30 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    30 - 40 g
  • octu balsamicznego
    20 g
  • oleju słonecznikowego
    50 g
  • soli
    2 łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • cukru
    2 szczypty

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 295 kcal / 1233 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 33 g
Błonnik 5.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...