
Urządzenia i Akcesoria
Batony czekoladowo-śmietankowe z kokosem (Nanaimo bars)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
40 sztuk
Składniki
Kakaowy spód
-
wiórków kokosowych30 g
-
ciastek z kawałkami czekolady przełamanych na pół100 g
-
orzechów włoskich, łuskanych25 g
-
migdałów, blanszowanych25 g
-
masła pokrojonego na kawałki120 g
-
cukru pudru50 g
-
kakao naturalnego, niesłodzonego40 g
-
jajko, rozmiar L1
Warstwa śmietankowa
-
masła w temp. pokojowej, pokrojonego na kawałki120 g
-
cukru pudru180 g
-
mleka40 g
-
budyniu śmietankowego, w proszku niesłodzonego20 g
-
ekstraktu z wanilii, naturalnego (opcjonalnie)1 - 2 łyżeczki
Polewa czekoladowa
-
czekolady deserowej pokrojonej na kawałki150 g
-
masła pokrojonego na kawałki75 g
-
wiórków kokosowych do dekoracji1 - 2 łyżki
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
135.8 kcal /
568.7 kJ
Białko
1 g
Tłuszcz
10 g
Węglowodany
11.2 g
Błonnik
0.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KOKOS
12 Przepisów
Polska
Polska