Urządzenia i Akcesoria
Czekoladowe ciasto na zimno z piankami marshmallow
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 20 min
12 porcji
Składniki
-
150 g pianek marshmallow plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
150 g herbatników
-
60 g masła pokrojonego na kawałki
-
200 g mlecznej czekolady pokrojonej na kawałki
-
250 g masy kajmakowej
-
250 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
400 g mleka
-
105 - 120 g budyniu waniliowego, w proszku bez cukru (3 opakowania)
-
30 g serwatki w proszku
-
1 - 2 łyżeczki kakao naturalnego, niesłodzonego do oprószenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
6.2 g
Kalorie
1690.1 kJ /
403.7 kcal
Tłuszcz
19.5 g
Błonnik
0.3 g
Węglowodany
50.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
BEZ PIECZENIA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Karmelowe fondant
15 min
Płynące ciasto czekoladowe z wędzonym twarogiem
30 min
Batony czekoladowo-śmietankowe z kokosem (Nanaimo bars)
2 godz. 20 min
Ciasteczka czekoladowe "ciągutki"
55 min
Czekoladowy sernik japoński
3 godz. 30 min
Budyniowe ciasto na zimno z herbatnikami i czekoladową śmietaną
4 godz. 30 min
Limonkowe ciasto na zimno
2 godz. 50 min
Ciasto na zimno z białą czekoladą
9 godz. 5 min
Czekoladowe jajka wielkanocne
1 godz. 55 min
Czekoladowe ciasto lodowe z mascarpone i orzechami laskowymi
3 godz. 15 min
Brownie z krówkami
50 min
Płynące ciasto czekoladowe (lava cake)
40 min