Urządzenia i Akcesoria
Likier marcepanowy
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
2 butelki
Składniki
-
200 g masy marcepanowej pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
30 - 40 g cukru
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
250 g mleka skondensowanego, niesłodzonego
-
250 g wódki czystej
-
50 g likieru migdałowego, np. amaretto
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 butelkę
Sód
183.2 mg
Białko
19.7 g
Kalorie
5719.4 kJ /
1367 kcal
Tłuszcz
74.2 g
Błonnik
4.8 g
Tłuszcz nasycony
31.4 g
Węglowodany
84.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PROCENTY NA PREZENTY
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Likier z kukułek
15 min
Mleczny likier z whisky
20 min
Likier piernikowy
10 min
Likier kawowo-orzechowy
10 min
Likier miętowy
15 min
Likier czekoladowy
10 min
Likier kokosowy
20 min
Likier chałwowy
15 min
Likier pomarańczowy z białą czekoladą
20 min
Likier makowy
1 godz. 20 min
Likier kawowo-kajmakowy
10 min
Likier jajeczny
15 min