Urządzenia i Akcesoria
Tort naleśnikowy
Przygotowanie 1 godz. 15 min
Czas całkowity 6 godz. 30 min
16 porcji
Składniki
Naleśniki
-
640 g mleka
-
640 g wody
-
640 g mąki pszennej
-
8 jajek
-
60 g oleju
-
40 g cukru
-
1 łyżeczka soli
Masa czekoladowo-orzechowa
-
100 g cukru
-
100 g orzechów laskowych
-
160 g gorzkiej czekolady pokrojonej na kawałki
-
250 g sera mascarpone
-
150 g mleka
-
100 g masła pokrojonego na kawałki
Masa krówkowo-serkowa
-
500 - 520 g masy krówkowej z puszki
-
300 g serka kremowego śmietankowego
-
30 g likieru kokosowego (opcjonalnie) np. Malibu
Tort naleśnikowy
-
150 g dżemu malinowego
-
masło do smażenia
-
czerwone owoce jagodowe, mieszane, świeże do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 16 porcji
Białko
230.3 g
Kalorie
45959.3 kJ /
10977.2 kcal
Tłuszcz
609.6 g
Błonnik
31 g
Węglowodany
1163.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PLACKI I NALEŚNIKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tort waniliowo-migdałowy
3h
Cebulowe serniczki z ricotty z Varomy
1h
Czekoladowe ciasto na zimno z piankami marshmallow
4h 20min
Zapiekanka makaronowa z owocami morza i beszamelem bez laktozy
1h 10min
Brazylijskie trufle z mango
3h 45min
Tort brownie z solonym sosem karmelowym i bitą śmietaną
3h 50min
Torcik bezowo-orzechowy z kremem bananowym
3h 15min
Tort z masłem orzechowym
3h 30min
Gofry a'la frittata
1h 20min
Makaroniki z lemon curd
2h
Tort czekoladowy z wiśniami
8h
Torcik matcha Julity Zarosińskiej
5h