Tort naleśnikowy

Tort naleśnikowy

3.7 46 ocen
Przygotowanie 1 godz. 15 min
Czas całkowity 6 godz. 30 min
16 porcji

Składniki

Naleśniki
  • mleka
    640 g
  • wody
    640 g
  • mąki pszennej
    640 g
  • jajek
    8
  • oleju
    60 g
  • cukru
    40 g
  • soli
    1 łyżeczka
Masa czekoladowo-orzechowa
  • cukru
    100 g
  • orzechów laskowych
    100 g
  • gorzkiej czekolady pokrojonej na kawałki
    160 g
  • sera mascarpone
    250 g
  • mleka
    150 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    100 g
Masa krówkowo-serkowa
  • masy krówkowej z puszki
    500 - 520 g
  • serka kremowego śmietankowego
    300 g
  • likieru kokosowego (opcjonalnie) np. Malibu
    30 g
Tort naleśnikowy
  • dżemu malinowego
    150 g
  • masło do smażenia
  • czerwone owoce jagodowe, mieszane, świeże do dekoracji

Wartości odżywcze na 16 porcji

Kalorie 10977.2 kcal / 45959.3 kJ
Białko 230.3 g
Tłuszcz 609.6 g
Węglowodany 1163.2 g
Błonnik 31 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...