Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 ząbków czosnku
- 200 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 2 żółtka
-
40
g drożdży świeżych
lub 2 opakowania drożdży suchych (16 g) - 250 g mleka
- 1 łyżeczka cukru
- 650 g mąki pszennej (patrz wariant), plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 4 łyżeczki soli
- 50 g oleju
- 2 białka
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 206.6 kJ / 49.4 kcal
- Białko
- 1.1 g
- Węglowodany
- 5.7 g
- Tłuszcz
- 2.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 100.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chlebki z serem feta i koperkiem
1h 30min
Muffinki brokułowe z szynką
1 godz.
Ciasteczka z cebulą i kminkiem
50 min
Muffinki pomidorowe z serem feta
40 min
Kołaczyki z bryndzą
1 Std. 40 Min
Ciasteczka z gorgonzolą
40 min
Ziemniaczane podpłomyki
13 godz.
Kruche ciastka serowe z kminkiem i sezamem
1h 30min
Ciasteczka z parmezanem i ziołami prowansalskimi
55min
Paluchy serowe ze słonecznikiem
30 min
Chlebek do odrywania z serem
1 Std. 50 Min
Paluszki serowo-szynkowe
1h 15min