Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g orzechów włoskich, łuskanych
- 300 g herbatników w polewie czekoladowej
- 120 g masła, pokrojonego na kawałki
- 30 - 50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- 20 - 30 g spirytusu rektyfikowanego 96% (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 809.1 kJ / 193.2 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 12.8 g
- Tłuszcz
- 14.6 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Marcepanowe batoniki
2h 40 min
Bhapa doi - bengalski deser jogurtowy
1h 40min
Trufle kawowe
30min
Biszkopty Lady Fingers
1h 5min
Cukierki kawowe
2 godz. 35 min
Trufle rumowe
2hod. 30min
Trufle z nadzieniem ciasteczkowym
1 godz.
Prowansalski baton z migdałami i miodem
4h 40 min
Nugat
3 Std. 15 Min
Tort z masłem orzechowym
3hod. 30min
Kartofelki marcepanowe
1 Std. 15 Min
Bajaderki
1 Std. 15 Min