
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g orzechów włoskich, łuskanych
- 300 g herbatników w polewie czekoladowej
- 120 g masła, pokrojonego na kawałki
- 30 - 50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- 20 - 30 g spirytusu rektyfikowanego 96% (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 809.1 kJ / 193.2 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 12.8 g
- Tłuszcz
- 14.6 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Krem karmelowy (dulce de leche)
1h 15min
Lody migdałowe (bez cukru)
12h 45min
Krem kokosowy
5 min
Migdały w polewie czekoladowo-kawowej
30min
Czekoladki z masłem orzechowym
1h 10min
Trufle z nadzieniem ciasteczkowym
1h
Ciastka panellets
25 godz. 45 min
Ciasteczka z kajmakiem i solą
1 godz. 50 min
Florentynki
2h
Czekoladowe pralinki z likierem
1h 30min
Ciasteczka amaretti
1h 10min
Mleczne cukierki
2 godz. 5 min