
Urządzenia i Akcesoria
Bułeczki jeżyki
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
8 sztuk
Składniki
Jasne ciasto
-
mleka150 g
-
cukru30 g
-
masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski25 g
-
drożdży świeżych pokruszonych10 g
-
mąki chlebowej250 g
-
soli1 - 2 szczypty
Ciemne ciasto
-
mleka175 g
-
cukru30 g
-
masła25 g
-
drożdży świeżych pokruszonych10 g
-
mąki chlebowej245 g
-
kakao10 g
-
soli1 - 2 szczypty
Formowanie jeżyków
-
mąka chlebowa do oprószenia blatu
-
mlecznej czekolady pokrojonej na 16 kawałków100 g
-
rodzynek16
-
migdały, ze skórką (opcjonalnie) grubo posiekane4
-
jajko1
-
wody1 łyżka
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
93 kcal /
391 kJ
Białko
3 g
Tłuszcz
2 g
Węglowodany
16 g
Błonnik
0.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DRUGIE ŚNIADANIA
10 Przepisów
Polska
Polska