Podpłomyki w libańskim stylu

Podpłomyki w libańskim stylu

4.4 37 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
20 kawałków

Składniki

  • 200 g wody
  • 2 łyżeczki suchych drożdży (8 g)
  • 85 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski, kopystki i papieru
  • 300 g mąki pszennej
  • 1 ¼ łyżeczki soli
  • 4 łyżeczki przyprawy za'atar (patrz wskazówka)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 kawałek

Białko 2 g
Kalorie 437 kJ / 104 kcal
Tłuszcz 6 g
Błonnik 0.7 g
Węglowodany 11 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...