Quiche endive, moutarde et camembert

Quiche endive, moutarde et camembert

4.5 350 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 parts

Składniki

  • de farine de blé et un peu pour le plan de travail
    150 g
  • de beurre et un peu pour le cercle à pâtisserie
    95 g
  • de camembert (100 g en fines lamelles)
    150 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    1 pincée
  • d'eau
    50 g
  • de sucre en poudre
    10 g
  • d'endives coupées en tronçons (2 cm)
    500 g
  • œufs
    3
  • de crème liquide entière
    100 g
  • de moutarde forte
    1 c. à soupe
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de moutarde à l'ancienne
    1 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 413.3 kcal / 1720.3 kJ
Białko 13.2 g
Tłuszcz 29 g
Węglowodany 23.5 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 17.8 g
Sód 774 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...