Quiche endive, moutarde et camembert

Quiche endive, moutarde et camembert

4.5 365 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 parts

Składniki

  • 150 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
  • 95 g de beurre et un peu pour le cercle à pâtisserie
  • 150 g de camembert (100 g en fines lamelles)
  • 1 pincée de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 50 g d'eau
  • 10 g de sucre en poudre
  • 500 g d'endives coupées en tronçons (2 cm)
  • 3 œufs
  • 100 g de crème liquide entière
  • 1 c. à soupe de moutarde forte
  • 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 1 c. à soupe de moutarde à l'ancienne

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Sód 774 mg
Białko 13.2 g
Kalorie 1720.3 kJ / 413.3 kcal
Tłuszcz 29 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 17.8 g
Węglowodany 23.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...