Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de mimolette
- 500 g d'eau
- 800 g de poireaux, en tronçons de 8 cm
- 40 g de beurre
- 40 g de farine
- du sel
- du poivre moulu
- 2 pincées de noix de muscade en poudre
- 100 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 150 g de jambon cru fumé, en tranches coupées en 2
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1724 kJ / 415 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 28 g
Alternatywne przepisy
Roulés poireau jambon au fromage de chèvre
1 Std. 10 Min
Endive au jambon et au gorgonzola
50min
Endives au jambon gratinées au comté
13 Std.
Gratin de ratatouille chorizo chèvre
30min
Endives au jambon
1h 15min
Gratin de courgette aux lardons
40min
Tartiflette aux courgettes
55min
Gratin de chou-fleur aux lardons et au comté
1h
Tomates farcies au chèvre chaud
50min
Potée au chou et à la saucisse de Morteau
1h
Crumble de poireau au chorizo doux
50min
Courgette au jambon
1h