![Gratin de poireaux, jambon et mimolette Gratin de poireaux, jambon et mimolette](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/01A5F058-DE21-4366-AC0C-C61AB87F4D19/Derivates/76217cf2-30c6-43f8-9a40-8ddb1c89c912.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de mimolette
- 500 g d'eau
- 800 g de poireaux, en tronçons de 8 cm
- 40 g de beurre
- 40 g de farine
- du sel
- du poivre moulu
- 2 pincées de noix de muscade en poudre
- 100 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 150 g de jambon cru fumé, en tranches coupées en 2
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1724 kJ / 415 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 28 g
Alternatywne przepisy
Endives au jambon gratinées au comté
13h
Endive au jambon et au gorgonzola
50min
Courgettes farcies
45min
Roulés poireau jambon au fromage de chèvre
1 Std. 10 Min
Poulet aux endives à la crème de maroilles
30 dk
Potée au chou et à la saucisse de Morteau
1sa
Gratin de courgette aux lardons
40min
Chou-fleur en soufflé
55 dk
Hachis parmentier courgette-pomme de terre et jambonneau
1h 5 min
Tomates farcies au chèvre chaud
50min
Endives au jambon
1sa 15 dk
Courgette au jambon
1sa