Blanquette de poisson, sauce au potimarron

Blanquette de poisson, sauce au potimarron

4.2 509 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • de potimarron coupé en morceaux (2-3 cm)
    650 g
  • d'eau
    500 g
  • de champignons de Paris frais émincés
    400 g
  • de filets ou de pavés de saumon frais coupés en cubes
    400 g
  • de crevettes crues de taille moyenne, décortiquées
    300 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    6 pincées
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    6 pincées
  • de farine de blé
    15 g
  • de crème fraîche épaisse, 40% m.g. min.
    60 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 221.2 kcal / 924.2 kJ
Białko 20.8 g
Tłuszcz 8.2 g
Węglowodany 13.8 g
Błonnik 65.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...