Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de parmesan, coupé en morceaux
- 1 courge spaghetti, coupée en deux et épépinée
- 10 g d'huile d'olive
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de cumin en poudre
- 500 g d'eau
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 60 g de fromage fondu à tartiner, type La Vache-qui-rit®
- 100 g de chorizo, coupé en cubes (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2032.8 kJ / 490 kcal
- Białko
- 16.2 g
- Węglowodany
- 14.8 g
- Tłuszcz
- 40.2 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Courge spaghetti, poireau et champignons
1 Std. 40 Min
Risotto au poireau et à la pancetta
35min
Gratin de panais au parmesan et aux noisettes
1h 15min
Pâtisson farci
1h 20min
Gratin de courge spaghetti à la merguez
1h 35min
Crumble de céleri-rave à l'indienne
1h
Mini-gaufres carotte-chorizo
1h
Tarte au navet et au cantal
1h 30min
Courge spaghetti façon carbonara
1h 15min
Tartinade de radis noir
5min
Purée aux trois racines
45min
Bœuf tex mex au chou rouge
1h 5min