
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 240 g de carottes coupées en biseau
- 160 g de blanc de poireau coupé en tronçons (1 cm)
- 160 g de pommes de terre détaillées en dés
- 80 g de céleri branche coupé en tronçons (1 cm)
- 400 g de saumon frais coupé en morceaux
- 4 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- 6 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
- 150 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 2 brins de persil frais ciselés
- 15 g de jus de citron fraîchement pressé
- 200 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 505.5 kcal / 2116.5 kJ
- Białko
- 27.8 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Węglowodany
- 45 g
- Błonnik
- 6 g