Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 œufs
- 80 g de sucre en poudre
- 200 g de lait écrémé
- 40 g de fécule de maïs
- 40 g de farine de blé
- 1 gousse de vanille, égrainée
- 400 g de rhubarbe, en tronçons
- beurre, pour le plat
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 895 kJ / 212 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 3 g
Alternatywne przepisy
Gâteau à la rhubarbe et aux amandes
2 godz. 10 min
Compote de rhubarbe
1h 5min
Clafoutis à la rhubarbe
55 min
Clafoutis au fromage blanc, rhubarbe et safran
55 min
Compote rhubarbe fraise
35 min
Crumble de rhubarbe, fraise et noix de coco
40 min
Fondant caramélisé à la rhubarbe
2h 30min
Tôt-fait à la rhubarbe
1h 15min
Cake moelleux à la rhubarbe
1h 40min
Compote rhubarbe-pomme-framboise
20 min
Tarte amandine aux mirabelles
1 godz. 30 min
Tarte à la rhubarbe
1h