Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de parmesan, coupé en morceaux
- 450 g d'asperges vertes, épluchées et coupées en tronçons (3-4 cm)
- 1000 g d'eau
- 15 g de beurre
- 1 bouquet de basilic frais, équeuté
- 3 œufs
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 4 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1247.2 kJ / 300.2 kcal
- Białko
- 17.8 g
- Węglowodany
- 5.2 g
- Tłuszcz
- 23.2 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte aux asperges et chèvre frais
1 Std. 20 Min
Verrine crème d'asperge verte et mimosa d'asperge aux œufs
1h 45min
Clafoutis courgette, chèvre et noisettes
45 Min
Petits flans de courgette, pecorino, pancetta et basilic
50 min
Clafoutis courgettes, basilic et chèvre
55min
Soufflé aux asperges
1 Std. 10 Min
Quiche aux asperges
1h 15min
Clafoutis aux asperges vertes, amandes et parmesan
50 min
Crumble de courgette aux herbes et à la ricotta
35 Min
Flans de potiron et magret fumé
1h 15min
Petit flan au roquefort et brocoli
40 Min
Terrine courgette-basilic et concassée de tomates
5 Std. 30 Min