![Sablés parmesan, olives et romarin Sablés parmesan, olives et romarin](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/EBEA5A3F-212F-49E2-B9F3-A4C1D7029834/Derivates/8c85df79-4a3f-405d-853a-9ab6f6da2ca8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g de parmesan, coupé en dés
- 1 brin de romarin frais (10 cm), effeuillé
- 200 g de farine de blé
- 120 g de beurre mou, coupé en dés
- 40 g d'eau
- du poivre moulu
- 50 g d'olives noires dénoyautées
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 229 kJ / 55 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 4 g
Alternatywne przepisy
Terrine courgette-basilic et concassée de tomates
5 Std. 30 Min
Gougères
40 min
Sablés au pesto et au parmesan
35 min
Boule de fromage frais aux graines et noix
1 godz. 20 min
Cookies fleur de sel, parmesan et herbes de provence
45 min
Cake pesto et tomates séchées
40 min
Sablés au parmesan
1 Std.
Pesto d'olive, chèvre et thym
15 min
Sablés au parmesan et au sésame
25 min
Gaspacho
12 Std.
Gougères
45 min
Cookies jambon, parmesan et origan
45 min