![Foie gras au piment d'Espelette Foie gras au piment d'Espelette](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/EC218F08-BF90-4472-9901-AB76B0828187/Derivates/c4a4f073-9cc0-4e70-9588-a5a05b114c8c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 foie gras de canard cru (400-500 g)
- 20 g de porto
- 5 g de calvados
- 2 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 c. à café de piment d'Espelette
- 800 g d'eau
- 300 - 400 g de glaçons et un récipient d'eau froide
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1914 kJ / 465 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 48 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Moules à la sauce chorizo
1 Std.
Confit d'oignons
30 Min
Sauce gribiche
15 Min
Filet mignon séché aux herbes de Provence
480h 20 min
Rillettes de canard
2h 30min
Menu 2 - Huîtres chaudes au sabayon de Vouvray et douceur de carotte
40 Min
Foie gras au café et aux pruneaux
1 godz. 35 min
Sabayon au vouvray
15 Min
Foie gras d'oie à la truffe
72h
Foie gras farci aux figues
24sa
Foie-gras mi-cuit
50 godz.
Foie gras de canard
72h