Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g de beurre, pour le plat à gratin
- 120 g de farine de blé
- 100 g de sucre en poudre
- 10 g de sucre vanillé
- 4 œufs
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 200 g de lait entier
- 2 cm de gingembre frais, pelé et râpé
- 4 pêches, coupées en lamelles d'1 cm d'épaisseur
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1319 kJ / 316 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Clafoutis figues-amandes
50 Min
Gâteau au yaourt, pommes et raisins secs
40 Min
Far aux pommes
1 Std.
Clafoutis moelleux aux cerises
50 Min
Cuajada aux abricots
50 Min
Gâteau super pomme
55 Min
Clafoutis aux pommes et à la vanille
45 Min
Clafoutis aux abricots
55 Min
Clafoutis aux abricots et aux amandes
55 Min
Crumble aux pêches et au romarin
45 Min
Clafoutis prune-cannelle
40 Min
Clafoutis à la pêche, au mascarpone et au citron vert
1 Std.