Velouté de cèpe et châtaigne

Velouté de cèpe et châtaigne

4.1 132 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • gousse d'ail
    1
  • blanc de poireau coupé en tronçons
    1
  • de baies roses
    1 c. à café
  • d'eau
    600 g
  • cube de bouillon de légumes
    1
  • de cèpes frais
    600 g
    600 g de cèpes surgelés
  • de châtaignes cuites et pelées
    100 g
  • le jus d'1/2 citron jaune
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    150 g
    150 g de crème de soja
  • de noix de muscade en poudre
    ½ c. à café
  • de gros sel
    1 c. à soupe
  • de poivre fraîchement moulu
    3 pincées

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 212.8 kcal / 887 kJ
Białko 5.8 g
Tłuszcz 13.8 g
Węglowodany 14 g
Błonnik 4.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...