Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- beurre, pour les ramequins
- 800 g de figues fraîches, coupées en morceaux
- 50 g de farine de blé, et un peu pour les ramequins
- 50 g d'amandes en poudre
- 4 œufs
- 120 g de sucre en poudre
- 40 g d'amandes effilées
- 20 g sucre glace maison maison
- Wartości odżywcze
- na 6 portions
- Kalorie
- 7528 kJ / 1801 kcal
- Białko
- 52 g
- Węglowodany
- 234 g
- Tłuszcz
- 73 g
- Błonnik
- 363 g
Alternatywne przepisy
Gratin aux figues
15min
Confiture de figues
1h 30min
Tartelettes amandines aux figues
1h 30min
Cake aux figues
1h 10min
Clafoutis aux nectarines et caramel
35min
Tarte aux figues, amandes et romarin
2h 5 min.
Clafoutis moelleux aux cerises
50min
Clafoutis aux pêches et gingembre frais
1h 10min
Clafoutis aux cerises
50min
Clafoutis aux abricots
55min
Clafoutis aux abricots et aux amandes
55min
Clafoutis prune-cannelle
40min