Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- beurre, pour les ramequins
- 800 g de figues fraîches, coupées en morceaux
- 50 g de farine de blé, et un peu pour les ramequins
- 50 g d'amandes en poudre
- 4 œufs
- 120 g de sucre en poudre
- 40 g d'amandes effilées
- 20 g sucre glace maison maison
- Wartości odżywcze
- na 6 portions
- Kalorie
- 7528 kJ / 1801 kcal
- Białko
- 52 g
- Węglowodany
- 234 g
- Tłuszcz
- 73 g
- Błonnik
- 363 g
Alternatywne przepisy
Clafoutis aux abricots et aux amandes
55 Min
Clafoutis aux nectarines et caramel
35 Min
Clafoutis aux cerises
50 menit
Tartelettes amandines aux figues
1j 30 menit
Gratin aux figues
15min
Clafoutis aux pêches et gingembre frais
1h 10 min
Clafoutis aux cerises amarena et lait d'amande
3sa
Tarte aux figues, amandes et romarin
2j 5 menit
Clafoutis aux poires, mûres et amandes
55 Min
Clafoutis prune-cannelle
40 min
Clafoutis moelleux aux cerises
50 menit
Clafoutis aux abricots
55 Min