![Flan de poireaux à la pancetta Flan de poireaux à la pancetta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/748DB33A-8E2E-4275-80A4-9C6684A33124/Derivates/e9024855-88cb-43ae-afb7-9585b88c222b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de poireaux (2), en tronçons
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- 6 tranches de pancetta
- 4 œufs
- 300 g de lait écrémé
- du sel
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 873 kJ / 209 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 13 g
Alternatywne przepisy
Petits cakes courgette-chorizo
1h 5min
Flans de potiron et magret fumé
1 Std. 15 Min
Galettes de chou-fleur au cumin
35min
Rösti de courgette
1 Std. 40 Min
Clafoutis de haricots verts au bacon
55 min
Quiche jambon, courgette, menthe, ricotta
1 Std. 15 Min
Tourtes épicées au bœuf et feuilles de brick
45min
Clafoutis au jambon et aux petits pois
1 Std. 15 Min
Parmentier de veau au potimarron
1h 10min
Petits flans de carotte à l'estragon
1h 50min
Clafoutis au thon et aux oignons
1h
Tortilla à la courgette et à la mimolette
45min