Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de poireaux (2), en tronçons
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- 6 tranches de pancetta
- 4 œufs
- 300 g de lait écrémé
- du sel
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 873 kJ / 209 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 13 g
Alternatywne przepisy
Clafoutis au thon et aux oignons
1h
Tourtes épicées au bœuf et feuilles de brick
45min
Clafoutis de haricots verts au bacon
55min
Parmentier merlan, poireau et courge
1h 15 min
Clafoutis courgette, chèvre et noisettes
45min
Gratin de carotte aux épices et au parmesan
1 godz. 5 min
Petits cakes courgette-chorizo
1 godz. 5 min
Flan poivron-chorizo-chèvre
45min
Clafoutis au jambon et aux petits pois
1h 15 min
Rösti de courgette
1h 40min
Crumble de poireau au chorizo doux
50min
Crumble de poulet aux poireaux
50min