Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de pain dur
- 600 g de pommes de terre farineuses, épluchées et coupées en morceaux
- 250 g de lait
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 4 pommes, coupées en quartiers
- 45 g de beurre
- 500 g de boudin noir, sans la peau
- 50 g de crème liquide 30-40% m.g.
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1924.2 kJ / 460.3 kcal
- Białko
- 14.2 g
- Węglowodany
- 39.2 g
- Tłuszcz
- 32.2 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Garbure du Béarn
1 Std. 10 Min
Boudin blanc pané aux noisettes et cèpes, raisins et compotée de pommes
45 Min
Gratin de crozets au jambon
1小时
Endives au jambon
1小时 15 分钟
Sauté de porc au cidre
1小时
Lapin à la moutarde
1小时
Boudin noir aux pommes façon Parmentier
1h 20min
Saucisses de Toulouse aux oignons
1h 20min
Filet mignon de porc à la moutarde et pommes de terre
30min
Filet mignon aux cèpes et châtaignes
45 Min
Parmentier de boudin à la patate douce
50min
Potée au chou et à la saucisse de Morteau
1小时