![Parmentier de boudin à la patate douce Parmentier de boudin à la patate douce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/67888079-E6F6-4A8D-9B85-30A7FD74CF1B/Derivates/fd874eb8-57ea-4fcc-90f5-400e967290fe.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g d'oignon rouge, coupé en morceaux
- 3 boudins noirs
- 15 g d'huile d'olive
- 7 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 5 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 700 g d'eau
- 600 g de patates douces, coupées en morceaux (1-2 cm)
- 100 g de jus d'orange fraîchement pressé
- 40 g de chapelure
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1857.2 kJ / 444.8 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 33.8 g
- Tłuszcz
- 24.8 g
- Błonnik
- 7.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Parmentier de céleri, maquereau à la moutarde par d'Eric Guérin
1h
Bœuf tex mex au chou rouge
1sa 5 dk
Gratin de panais au parmesan et aux noisettes
1j 15 menit
Tarte au navet et au cantal
1 Std. 30 Min
Parmentier de boudin aux pommes
1h
Tarte au reblochon de Savoie, courge et carotte
1h
Gratin de chou-fleur et chorizo
1h
Jarret de porc, patate douce et poireau
35 min
Parmentier de canard à la patate douce
40 min
Sauté de porc au cidre
1h
Crumble de potiron et jambon
1h 10 min.
Crumble de poireau au chorizo doux
50 dk